Kør-selv-ferie: Gode råd

//Kør-selv-ferie: Gode råd

Kør-selv-ferie: Gode råd

Det er blevet juli, og ferien er startet. Skal du denne sommer på kør-selv-ferie med campingvognen spændt bagpå? Læs med her for at få gode råd til din kør-selv-ferie i Europa. Der er mange muligheder, når man kører selv: Tag sydpå og oplev den særlige stemning blandt vinmarker, smukke bjerge og sol, eller tag til vores naboland Sverige og kør gennem dybe og smukke skove forbi blanke søer, og se et fjeldlandskab, vi ikke har i Danmark. En ting er vigtig: Forbered turen, sæt tid af til rejsen, og gør køreturen til en del af din ferie.

Til køreturen

Turen går langsomt med campingvogn, og du kan være uheldig at støde ind i meget trafik og bilkøer på vejen, Men nyd det, og kig på de nye steder, I kører forbi, og sæt god musik på. Gør rejsen til en del af ferien med hygge og komfort i bilen. Det er en god idé med underholdning – og husk også en nakkestøtte til passagererne. Husk desuden at holde pauser, og hast ikke mod endestationen. Det er vigtigt at komme ud, strække benene, trække frisk luft og klare hovedet, så man er klar til den videre køretur. Ligeledes er det en god idé at skifte chauffør af og til. Husk desuden rigeligt med væske og snacks samt en stor madpakke.

Planlæg og skab overblik

Et rigtig vigtigt råd: Hav styr på ruten, så du ved, hvor der er campingpladser, hvor du må køre med din campingvogn, samt hvor du kan finde tankstationer. Tag evt. et fysisk kort med i tilfælde af, at du fx løber tør for strøm, eller der ingen netværksforbindelse er. Du vil derved slippe for at stresse over trafikken eller over at fare vild.

På tur med campingvognen

Din bil reagerer noget anderledes, end du er vant til med en campingvogn spændt bagpå. Når du kører med campingvogn, skal du derfor være ekstra opmærksom og tage den med ro. Hold oftere pauser for at klare hovedet, og regn med længere rejsetid.
Det er vigtigt, at du ikke kører for stærkt. Kør maks. 80 km/t, da det giver dig bedre kontrol over campingvognen. Vær desuden ekstra opmærksom ved overhalinger – både når du selv overhaler, og hvis et større køretøj som en bus eller en lastbil overhaler dig. Lufttrykket fra disse store køretøjer kan skubbe til campingvognen og bringe den ud af kurs.
Med en campingvogn bagpå er dit køretøj både højere, bredere og længere, end du er vant til. Orientér dig derfor grundigt med korrekt indstillede side- og bakspejle.
Husk, at det med campingvogn tager længere tid at komme op i fart, ligesom bilens bremselængde også øges. Du skal altså bruge en større afstand for at bremse helt ned. Hold derfor øje med trafikken, og vurdér grundigt pladsen til at manøvrere rundt på. Det kan være en god idé at øve sig på at manøvrere med campingvognen hjemme i Danmark, før du tager turen ud i Europa.

På campingpladsen

Når destinationen er nået, campingpladsen fundet og campingvognen placeret, kan roen for alvor falde over jer. Pak så meget ud som muligt, og find jer til rette. Det er rigtig dejligt at have et fortelt til jeres campingvogn. Her kan I nyde hyggestunder i skyggen og skabe lidt privatliv, selvom I er ude. Ventura-fortelte er populære, solide og rejsevenlige. Du kan bestille et Ventura-fortelt til din campingvogn her.
Nu er der kun tilbage at smække benene op og nyde, at ferien for alvor kan begynde.

By |2018-07-29T07:55:07+00:00juli 29th, 2018|Categories: Tips|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment